weergegeven: 1 - 6 van 6 resultaten

Recepten uit Istanbul – Pomme Larmoyer

Kookboeken zijn duur, een beetje een leuke die recent is uitgekomen kost je zo 20 euro, maar meestal nog veel meer, en als liefhebber kan dat nogal in de papieren lopen. Gelukkig bestaat er zoiets als de ramsj in Nederland, waarbij de vaste boekenprijs definitief wordt opgeheven en er een nieuwe, lagere verkoopprijs wordt bepaald. …

Vietnamees – Uyen Luu

De Vietnamese keuken heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen en dat merk je in het straatbeeld en in de kookboekenhandel. De alomtegenwoordige Vietnamese loempia-karren hebben geduchte concurrentie gekregen van Vietnamese restaurants en de Nederlander weet deze restaurants goed te vinden om van de diverse en prachtige Vietnamese keuken te genieten. Vietnamese koks staan …

Japanese Soul Cooking – Tadashi Ono & Harris Salat

Wanneer je bereid én in staat bent kookboeken in het Engels te lezen, opent zich ineens een stortvloed aan nieuwe culinaire inspiratie en mogelijkheden. Want ondanks de ruime selectie aan prachtige kookboeken die elke maand weer in de Nederlandse boekhandels verschijnen, zijn er helaas nog steeds heel veel goede kookboeken die nooit in het Nederlands …

Nanban – Tim Anderson

Chef en kookboekenauteur Tim Anderson is al heel lang gefascineerd door de Japanse keuken. Na een aantal jaren in Japan te hebben gewoond en gewerkt om zich de Japanse culinaire cultuur eigen te maken, opende hij het succesvolle Japanse restaurant Nanban in London. Nanban, oftewel ‘zuidelijke barbaar’, is het woord dat in Japan al eeuwen …

Parwana – Durkhanai Ayubi

Een keuken die de meeste mensen nou niet meteen als eerste zullen noemen, wanneer gevraagd wordt naar hun favoriete eten, is die van Afghanistan. Maar daar gaat het bijzondere Parwana misschien wel verandering in brengen! Met als ondertitel ‘Verhalende familierecepten uit een Afghaanse keuken’ wordt duidelijk gemaakt dat het hier niet om dé Afghaanse keuken gaat, …