weergegeven: 1 - 10 van 12 resultaten

Inmaak- en fermenteerbijbel – Simone van Thull

Sinds de Coronaperiode hebben de aloude technieken van het inmaken en fermenteren weer een enorme opleving gekregen onder professionele én amateur chefs. Een renaissance die gelukkig na Corona heeft doorgezet en nog steeds veel prachtige nieuwe gerechten, producten, technieken én kookboeken oplevert. Carrera Culinair heeft in zijn serie van kookbijbels nu dan ook een nieuw …

Het allerleukste kinderkookboek – Lizzie Mabbott

Één van de slechtste en tegelijkertijd leukste subgenres van kookboeken zijn de Kinderkookboeken. Door de jaren heen zijn er al heel wat afschuwelijke kookboeken voor kinderen uitgekomen, met dezelfde herhaling van flauwe en veel te kinderachtige recepten. Met een beetje vertrouwen en oefening kan een kind zonder problemen een mooie maaltijd maken en hoeven ze …

De makkelijke bakplaat – Rukmini Iyer

Rukmini Iyer heeft zich ondertussen gepositioneerd als de internationale koningin van de bakplaat, met al vijf kookboeken die het lof bezingen van dit veelzijdige bakgerei. ‘De Makkelijke Bakplaat’ is de eerste in deze serie en werd dus als snel door een serie aan goedverkopende vervolgen opgevolgd, die zich allemaal op een iets ander aspect van …

Taste Atlas

Met het internet is er een geduchte concurrent ontstaan voor kookboeken, eentje waar kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid niet altijd voorop staan helaas. Gelukkig zijn er ook enorm veel websites die wél voldoen aan de eisen waar een beetje kookboek aan behoort te voldoen. De technologische mogelijkheden bieden ook nog eens veel mogelijkheden die, wanneer goed ingezet, …

Wereldgerechten zónder pakjes & zakjes – Karin Luiten

Voor de doorgewinterde kookboekenliefhebber behoeft Karin Luiten inmiddels geen introductie. Met bijna 20 kookboeken op haar naam vult ze ondertussen een volledige plank in de kookboekenwinkel. Daarnaast heeft ze ook een erg leuk kinderkookboek geschreven, waarmee je altijd mijn waardering oogst. Het concept dat in bijna alle boeken van Karin wordt gevolgd is koken zónder …

Een huis vol lekkers – Felicita Sala

Ik heb een zwak voor kinderkookboeken, een genre dat je helaas niet heel vaak voorbij ziet komen op recensiesites voor kookboeken. Het fijne aan kinderkookboeken is dat ze vaak een hele andere invalshoek hebben dan de reguliere kookboeken. Een misschien nog wel groter pluspunt is dat de beste kinderkookboeken relatief veel prachtige, maar eenvoudige recepten …

Soep – Joris Bijdendijk & Samuel Levie

Beroemd Rijks-chefkok en tv-bekendheid Joris Bijdendijk heeft samen met gerenommeerd worstenmaker en chefkok Samuel Levie een kookboek geschreven volledig toegespitst op soep. Een prachtige collectie aan soepen uit alle hoeken van de wereld, mét onmisbare toppingen, zijn verzameld in één kleurrijk boek dat de toepasselijke titel ‘Soep’ heeft gekregen. ‘Soep’ is een heruitgave van het …

De wereld op je bord – Aleksandra Mizielińska, Daniel Mizieliński & Natalia Baranowska

Het Poolse auteurs-echtpaar Aleksandra Mizielińska en Daniel Mizieliński zijn meesters in grote, heftig geïllustreerde, non-fictie kinderboeken, waar volwassenen ook veel van kunnen opsteken. Na het ongekend succesvolle ‘Atlas’, een prachtige atlas voor kinderen, en het buitengewoon intrigerende ‘Onder water/Onder de grond‘ richten ze hun pijlen nu op de culinaire wereld en leveren ze een culinaire …

How To Feed A Dictator – Witold Szablowski

Dit is geen kookboek persé, maar wel een boek over koken, koks en voedsel in barre, bijzondere tijden en onder beproevende omstandigheden. Auteur Witold Szablowski heeft een ongelooflijk staaltje onderzoeksjournalistiek geleverd door van vijf relatief hedendaagse dictators de voormalige koks op te speuren en deze uitgebreid te interviewen. Dit levert hele bijzondere portretten op van …