Knack Weekend Koken – Gezond Bakken

Kooktijdschriften zijn van alle tijden, en zelfs tijdschriften die zich niet specifiek op voedsel richten bevatten vaak de leukste recepten. Er zijn echter weinig dingen die een beetje kookgek blij maken als een tijdschrift volledig gewijd aan een culinaire obsessie. Thematische uitgaven duiken dan ook elke week weer op in de betere tijdschriftenhandel, maar deze week vond ik wel een heel geslaagde in de Vlaamse boekhandel.

Knack is een Nederlandstalig Belgisch weekblad met als voornaamste focus politiek nieuws uit binnen- en buitenland, ooit begonnen als Belgische tegenhanger van Elsevier, TIME Magazine en Der Spiegel. Met enige regelmaat geeft het blad ook weekendbladen uit rondom lifestyle onderwerpen en  laat nou één van die onderwerpen koken zijn. In het verleden zijn er al heel wat mooie edities verschenen over Italië, Feest en Bier & Wijn, maar dit keer is het onderwerp “Gezond bakken”.

En dat betekend dat de meer dan 100 pagina’s van het blad dit keer gevuld zijn met een enorme verscheidenheid aan baksels die het predicaat gezond dragen. Gezond houdt voor Knack Weekend in dat er veel met alternatieve meelsoorten en zaden wordt gebakken, wat leidt tot hele interessante baksels die zeker niet in het standaard bakboek te vinden zijn.

Het tijdschrift is opgedeeld in vier delen waarvan het onderdeel Brood de meeste recepten bevat. De andere hoofdstukken gaan over Broodjes, Platbrood & Hartig Gebak en wordt afgesloten met als dessert een hoofdstuk gewijd aan Zoet Gebak. In totaal zijn er 75 recepten te bakken, dus er is voor iedereen wel wat van zijn gading te vinden.

Onderstebovencake met perzik en gember, Zadenbroodjes met za’atar en honing en Zuurdesemstokbrood, allemaal hele leuke, vernieuwende en overheerlijke recepten die net dat stapje buiten de gebaande paden gaan en dit een heel interessant tijdschrift maken.

Ik kijk voortaan uit naar dit tijdschrift in de boekhandel en gelukkig zijn ook de eerdere delen nog steeds te bestellen via de Knack webshop, want eigenlijk is dit alleen een tijdschrift te noemen door de specifieke bindwijze. Ik heb dam ook al heel wat “echte” kookboeken gericht op bakken opengeslagen die onder doen voor dit tijdschrift.

Titel: Knack Weekend Koken – Gezond Bakken
Auteur: Karin Luiten
Uitgever: Roularta Media Group
ISSN: 2033-1878
Verschijningsdatum: 2023
Bladzijden: 114
Prijs: € 9,95

Koop ‘Knack Weekend Koken’ in de Knack Shop

Website: Knack Weekend

Aanbevolen artikelen