Één van de vier klassiekers van de huidige ‘grande dame’ van de kookboeken, De smaken van Spanje, van Claudia Roden is met recht een instituut te noemen. Origineel in het Nederlands verschenen in 2013, maar na een decennium nog steeds even goed en representatief voor één van Europa’s meest populaire keukens. Roden begon haar carrière …
Mediterraan
Science in the Kitchen and the Art of Eating Well – Pellegrino Artusi
Net als in elk ander genre zijn er ook onder de kookboeken klassiekers die een haast onaantastbare status hebben bereikt. Boeken die decennia lang in herdruk blijven en generatie op generatie opnieuw weten te inspireren. ‘La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene‘ van Pellegrino Artusi is zo’n boek, niet alleen voor de keuken …
Ten Tomatoes that Changed the World – William Alexander
Een kookboek moet natuurlijk recepten bevatten, en die zijn in ‘Ten Tomatoes that Changed the World’ niet te vinden. Toch is dit voor iedereen die geïnteresseerd is in eten en koken een heel interessant boek. William Alexander beschrijft het verhaal van een van de meest gebruikte groenten (of is het nou een vrucht) in de …
Onder de mediterrane zon – Nadia Zerouali & Merijn Tol
Lezers van deze site met een beetje culinaire interesse zijn Nadia en Merijn vast al eens eerder ergens tegen gekomen, want de twee dames zijn erg actief. Naast deze, en een heel aantal andere kookboeken, verschillende televisieprogramma’s op 24Kitchen en de prachtige serie ‘Op zoek naar de granaatappel‘ staat het duo met hun portret op …
Venetië – Norman Russell
Als er één ambassadeur is geweest die de keuken van Venetië de laatste jaren op de kaart heeft gezet, dan is het wel de Brit Norman Russell. Als gevierd oprichter van het Londense Polpo heeft hij al een groot succes gehad met zijn gelijknamige kookboek waarin hij de recepten uit zijn Venetiaans geïnspireerde hit restaurant …