Met het internet is er een geduchte concurrent ontstaan voor kookboeken, eentje waar kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid niet altijd voorop staan helaas. Gelukkig zijn er ook enorm veel websites die wél voldoen aan de eisen waar een beetje kookboek aan behoort te voldoen. De technologische mogelijkheden bieden ook nog eens veel mogelijkheden die, wanneer goed ingezet, …
Artikelen
Manakish Za’atar – Kruidige platbroodjes uit de Levant
Sinds enige tijd is het kruidenmengsel Za’atar ook in Nederland populair aan het worden. Het is een beetje een apart mengsel, want er is ook een kruid dat Za’atar heet en dat dan ook de basis van dit mengsel vormt. Za’atar, het kruid, is familie van oregano, rozemarijn en tijm en is van origine afkomstig …
De Kookboekenclub Podcast
Geen recensie of recept deze keer, maar een kort informatief berichtje. De Kookboekenbaas heeft nl. deelgenomen aan de leukste podcast over kookboeken, De Kookboekenclub van Danny Jansen en Ronald Giphart. In aflevering 42 van deze heerlijk vrolijke en informatieve podcast mag ik een van mijn favoriete voedsel-gerelateerde boeken, De wereld op je bord, aan het …
Mas Huni – Frisse tonijnsalade uit de Maldiven
Een heerlijk simpel en verassend gerecht uit de Maldiven alwaar het als het nationale ontbijt wordt gezien. Zelf vind ik het vooral geschikt als een lunchgerecht of als onderdeel van een mezze of bij de borrelplank, maar ik heb wel eens slechtere ontbijten gehad. De Maldiven is een tropisch eilandengroep zo’n 750 kilometer onder het …
Gastronomische Gouden Eeuw
Iraans, Peruaans, Koreaans, Baskisch, Oeigoers, Albanees of juist heel lokaal en biologisch óf volgens een heel specifiek dieet, je kunt het zo gek niet bedenken of er is tegenwoordig een restaurant te vinden in de buurt die het je kan serveren. Wat een tijd om te leven! De smaken, recepten, kookstijlen, bereidingswijzen, kruiden, groenten en …